‘Overstag Uitvoering geeft workshop op AOC Terra Eelde’

20 februari 2015

Overstag Uitvoering heeft op woensdag 18 februari een workshop gegeven op het AOC Terra in Eelde. Coach Laurie was samen met een jongere van Overstag op de school om de workshop over Overstag te verzorgen. Het AOC Terra organiseert één keer per jaar een speciale week voor de derdejaars VMBO leerlingen, die zij ‘Ontmoet de ander’ noemen. In deze week ontmoeten de
leerlingen bijvoorbeeld andere jongeren en door middel van verschillende workshops krijgen ze een kijkje in iemand anders leven. 

Laurie heeft tijdens de workshop een presentatie gegeven over Overstag. Daarna hebben de leerlingen de documentaire van het EO programma ‘de Vijfde Dag’ over Overstag gekeken. Door deze documentaire kregen de leerlingen een beter beeld en nog meer inzicht in wat Overstag precies inhoudt. Aansluitend heeft de jongere van Overstag zijn levensverhaal verteld aan de groep leerlingen. Hij heeft verteld wat Overstag
voor hem heeft betekend en wat in zijn ziens het verschil is tussen Overstag en andere hulpverleningsorganisaties waar hij in het verleden mee te maken heeft gehad. De jongere gaf aan dat het grootste verschil is met de andere instellingen, dat Overstag 24 uur/7 dagen per week bereikbaar is en dat Overstag daarnaast veel dingen samen met je onderneemt, in plaats van er alleen maar over te praten. Deze jongere heeft nu zijn leven voor een groot deel weer op de rit.

De leerlingen en docenten van AOC Terra vertelden erg onder de indruk te zijn geweest van de presentatie en het verhaal van de jongere. Ze waren enthousiast over de documentaire en ze hadden nog niet eerder een workshop in deze vorm gehad. Overstag Uitvoering is uitgenodigd om ook volgend jaar weer, tijdens de workshopdagen van het AOC Terra in Eelde, een workshop te verzorgen.